Hyggelig fællesspisning 15. april 2016

Hyggelig fællesspisning 15. april 2016

Fredag den 15. april mødtes ca. 35 børn og voksne til Fællesspisning i Fælleshuset. De som skulle bestille pizza, kom inden kl. 17 så vi i god tid kunne bestille og få hentet pizzaer i Ry. Folk hyggede sig og snakkede ind til pizzaerne ankom ved 18 tiden. Vi spiste kl. 18, hvor en del også var mødt op med medbragt mad, så det var en fællesspisning med meget forskelligt på bordet.

Read More

Hyggelig Børnebogsreception

Hyggelig Børnebogsreception

Søndag den 3. april mellem kl. 14-16 mødte ca. 80 børn og voksne op til Børnebogsreception i Gl. Rye Fælleshus for at tage imod Kathrine Assels´ nye børnebog ”Makirullen der ikke ville makke ret – og andre lejlighedsrim”. Kathrine læste op fra bogen om sushikokken, der blev fyret, da han en dag gik amok og frøken Johnna V. Sand, der vist nok egentlig er en mand.
Jesper Frost Bylling spillede musik under oplæsningen.

Read More

En fin aften med Anette Kristine Poulsen fra Beautyspace.dk

En fin aften med Anette Kristine Poulsen fra Beautyspace.dk

Torsdag den 31. marts 2016, havde Fælleshuset besøg i sofaen af en veloplagt Anette Kristine Poulsen til en snak om skønhed. Det stod hurtigt klart, at Anette ved hvad hun taler om og at hun i den grad brænder for at dele det hun ved med andre - hold da op!
Det var også et veloplagt publikum, som ivrigt spurgte Anette om alt muligt og som villigt gav deres egne erfaringer videre til både Anette og hinanden.

Read More

Integration mellem kalendere

Gl. Rye's helt egen troldmand, Martin Bernt Rud, har atter været i gang med at trylle ;O)

Martin har lavet en integration, hvor han automatisk tjekker Fælleshusets kalender for opslag og trækker dem over i kalenderen på glrye.dk. På glrye.dk vil man i kalenderen for fremtiden kunne se titel, dato og tid, samt indledende tekst fra fælleshusets kalender. Der ud over bliver der et link så man nemt kan komme over og se hele begivenheden på Fælleshusets hjemmeside. 
Dette betyder, at det som før var to arbejdsgange
1. at skrive ind på Fælleshus kalenderen
2. at skrive en formular til kalenderen på glrye.dk nu gøres i et hug.

Tusind tak til dig Martin, det er virkelig dejligt at slippe for at skulle indsende alle vores aktiviteter ;O)

 

En fin aften med Anna Prip i Sofaen

DOT_1020.jpg

Onsdag den 10. Februar blev det første arrangement "Samtaler i sofaen" afholdt.
Gæsten var familieterapeut Anna Prip der skulle tale om emnet børn og sorg. Der var mødt ca. 30 tilhørere op for at høre og deltage i aftenens samtale. Anna var, som altid, i sit es når det drejer sig om hendes hjertesag - børn og sorg.

Der opstod hurtigt en meget intim og god atmosfære, hvilket afstedkom at samtalen hovedsageligt kom til at foregå mellem Anna og publikum. Der blev stillet meget personlige spørgsmål og det var en både fornøjelig og berørende oplevelse. Tusind tak til både Anna og publikum for en rigtig fin aften.
Mvh. Dott

Jeg har modtaget nogle kommentarer som jeg viderebringer her:

Onsdag den 10.2.2016 deltog jeg i arrangementet "samtaler i sofaen" hvor Dott havde inviteret Anna Prip til samtale omkring emnet "børn og sorg". Jeg havde købt billet til det af 2 årsager - dels min interesse i emnet som familiebehandler og dels af familiære årsager. Min søster mistede for 5 år siden sin mand og blev alene med 2 børn på 1 og 2 år. Derfor havde jeg inviteret min søster og hendes nuværende mand med og vi var alle 3 spændte på hvad der ventede os.
En nærværende og inspirerende samtale var skabt. Skønt at sidde i sterinlysets skær og lytte til samtalen mellem Anna og Dott. Emnet er alvorligt og Anna Prip fik, med hendes dejlige væsen og store viden, gjort dette almindeligt. Hun var lyttende på de spørgsmål som vi kom med og spurgte nysgerrigt ind for at give råd til de fremmødte! Med håb og en stærk følelse af samhørighed , gik vi derfra efter 2 timers " samtale i sofaen "
Tak for en god aften.
Heidi Overgaard

———————————

En helt igennem berigende aften om børn og sorg. Mange vigtige råd til hvordan vi bedst tackler børns sorg. Formen var åben, uhøjtidelig og venlig. En super veloplagt gæst i sofaen - Anna Prip - bød ind med et højt fagprofessionelt niveau, så vi som publikum virkelig fik noget med hjem. Sofaen stod i et hyggeligt, hjemligt set-up og med publikum tæt på, hvilket muliggjorde en rigtig fin og åbenhjertig dialog mellem Anna og publikum, der bød ind med vedkommende spørgsmål og kommentarer.
Lise-Lotte Brogaard.

———————————

Sejt gået Dott - der brænder en ild i dig.. til glæde og inspiration .. Skønt intimt koncept ...
og Anna - du er så kæmpeklog på børn og sorg.. og du havde så tæt og levende kontakt med publikum.. det er trøsterigt, at du er med helt fremme - fordi der stadig er så meget at lære ifht at have en naturlighed i omgangen med tab og sorg..
Helle Laurberg Knudsen

Billetsalget til to nye "Samtaler i sofaen" er startet.

Billetsalget til to nye "Samtaler i sofaen" er startet.

Der er nu åbnet for billetkøb til to kommende "Samtaler i Sofaen" arrangementer.
”Samtaler i sofaen” er en samtaler mellem initiativtager og fotograf Dott Ovesen og forskellige samtalepartnere, hvor publikum ofte vil blive inddraget. ”Samtaler i sofaen” er lavet som støttearrangementer for Fælleshuset.

Read More

Mange besøgende og flinke lokalaviser.

Det har været en fornøjelse at se, at der siden hjemmesiden gik i luften i mandags, har været 307 besøgende, som tilsammen har kigget på 1362 sider. Dejligt!


Tak til Ry ugeavis, Lokalavisen Skanderborg og Ugebladet Skanderborg for at bringe pressemeddelser vedr. Samtaler i Sofaen i Fælleshuset.
Tak til Bettina Skindstad for design og grafisk arbejde og til Ole Jeppesen for at skrive pressemeddelelsen.

DOT_09991.jpg


Velkommen til Fælleshuset nye hjemmeside

hjemmesidedump.jpg

Det er med stor begejstring bestyrelsen for Fælleshuset, byder velkommen til, her på Fælleshusets helt egen hjemmeside.
Nu skulle der være rig mulighed for, at man som bruger af huset, kan orientere sig om både arrangementer, vedtægter, kontakt oplysninger osv.

Det har længe været et stort ønske for os, at få en hjemmeside, men der har ikke helt været ressourcer til det i en travl hverdag.
Heldigvis kom der en "Fe" forbi som tilbød at lave den for os.
Stor tak til Angela som har lavet det kæmpestore arbejde med at få hjemmesiden sat op og få alt til dels at fungere og dels at se rigtig godt ud.
Stor tak til Bettina for ideoplæg og for at udarbejde et grafisk layout til hjemmesiden, bla. Gl. Rye i silhuet som præger sidernes bund.
Stor tak til Lasse for at hjælpe med det mere tekniske.

Vi håber i vil tage rigtig godt imod siden og at i vil komme med indput af alle slags.

På bestyrelsens vegne Dott

 

BORGERMØDE Søndag den 13. marts kl. 15.00-17.00

Invitation til
BORGERMØDE
om fremtiden for det Gamle Mejeri
(det nuværende Gl. Rye Antik)
Søndag den 13. marts kl. 15.00-17.00

Som bekendt ønsker Kirsten Hull at sælge ejendommen der pt. huser Gl. Rye Antik ultimo 2016.

Sidste år blev projekt “Gl. Rye Fælleshus” iværksat med ambitionen om, at det Gamle Mejeri på sigt skulle overtages, istandsættes og drives af frivillige i foreningen.

Fælleshuset har de seneste måneder bevist sit værd som et mødested for borgere i Gl. Rye. Men ambitionen om at iværksætte et så omfattende projekt som at omdanne det gamle Mejeri til centrum for iværksætteri, Fælleshus og Forsamlingshus er imidlertid en for stor mundfuld for en forening udelukkende drevet af frivillige hænder.

Samtidig mister Gl. Rye om få måneder en butik i byen, som trækker kunder til for de andre erhvervsdrivende samt for mange lokale er en institution i sig selv.

Derfor holder vi et borgermøde, med det formål at:

– fremlægge de nuværende tanker om at skabe et centrum i byen, der forener byens borgere og erhversdrivende.
– bringe tanken om private investorer på banen.
– bygge bro imellem initiativtagere og investorer.
– skabe en platform for nye tanker og ideer om, hvordan det gamle Mejeri bliver bevaret og renoveret.

Vi håber på et møde, hvor byens borgere vil diskutere behovet og mulighederne for at skabe et centrum i byen på tværs af foreninger, erhversdrivende og borgere i byen.

Borgermødet er åben for alle, og vi håber på en saglig, åben og værdiskabende dialog. Mødet vil blive faciliteret af Fælleshusets bestyrelse.

Mødet er uden børn.

På vegne af
Bestyrelsen Gl. Rye Fælleshus
GRIF
Bestyrelsen, Gl. Rye Brugsforening
Bestyrelsen Borgerforeningen
Menighedsrådet, Gl. Rye
Gl. Rye Skole, Bison og dagplejerne
Lyng Dal Hotel & Restaurant

Pizza fællesspisning var en succes

 

Fredag den 15. januar 2016, mødte mere end 50 børn og voksne op i Fælleshuset til pizzaaften og vinyl musik.
Selv om der skulle bestilles, betales og hentes 36 pizzaer, så forløb det faktisk i god ro og orden, selv da pizzaerne nåede frem uden numre på og uden at være slicede tog folk det med højt humør.
Det var en virkelig hyggelig aften med godt humør og masser af snak og hygge.
Efter spisningen blev nogle folk hængende til fredagsbar, musik og mere hyggesnak.
Vi håber på at gentage succesen en gang i februar eller marts - en fællesspisningsaften hvor der både kan bestilles sushi og pizza.